Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com

Дана 28.01.2019.године , одржана је презентација под називом „ Живот и рад Десанке Максимовић “, у оквиру активности школске библиотеке у ОШ „Сава Ковачевић “, у Михајловцу – Стубови просветитељства.

Најпре је ученица Мина Марковић ( 8.1 ) упознала ученике другог разреда  са биографијом наше песникиње и упознала присутне са својим искуством израде Читалачких дневника у овиру акције Народне библиотеке Смедерево „ Читалачка значка ". Целокупна активност је осмишљена како бисмо мотивисали ученике да читају и негују читалачке навике.

У сарадњи са наставницом ликовне културе Елеонором Радивојевић, ученица Сара Ђурић ( 7.1 ) је инспирисана ликом и делом наше песникиње, осликала портрет. Ученик Алекса Гитарић ( 8.1 ) је повезавши знање из информатике представио стваралаштво наше познате песникиње у виду презентације у Power Point-u.

Присутни ученици су са великом пажњом пратили предавање , а имали су прилике и да искажу своје импресије , као и да поставе питања која се односе на занимљиво стваралаштво и биографију песникиње.

У нади да ће бити још оваквих часова, који су прави примери добре праксе, у којима  је активност ученика доминантна, поздравља Вас школски библиотекар  Нинослава Стојановић Јанковић.

   

Weather JClock

Smederevo °C
  17.10.2019 Ferienhaus Ostsee
   
© Milošević Miloš