Радионица   „Јесен“ 

У петак, 27.09.2019.године  одржана је радионица под називом „ Јесен “ и обележен је Европски дан језика. У радионици су учествовали ученици више и ниже наставе а  реализатор је био  школски библиотекар.
Ученици наше школе су имали прилике да најпре послушају  композиције  под називом
 „ Јесења песма“ и „ Иде јесен “ у извођењу Колибрија и тако их мотивисали за реализацију осталих активности. Разговарали смо о јесењем расположењу, о бојама које доминирају и плодовима јесени , као и  о јесењим активностима. 
Након тога ученици су били подељени у групе. Група „ Писци “, имали су задатак да из књига издвоје цитате са тематиком јесени  и  да израде обележиваче за књиге , користећи природне материјале ( лишће ). Група „Енглези“, имали су задатак да именију плодове јесени, на српском и енглеском језику са добијених шаблона које су претходно обојили . Ученица петог разреда је прочитала састав на немачком језику , као и превод.Затим су учесници ове групе прочитали и превели реченице које су биле исписане на енглеском језику а на тему јесени.
Група „ Играчи “, су имали најзахтевнији задатака . Користећи дидактичку игру , требало је да од коцкица ,  на коме се налазе нацртни предмети саставе Јесењу причу. Ученици су представили резултате свог рада, а затим су  радили на сређивању и декорисању паноа, који се налази у холу школе.

Школски библиотекар

   

Weather JClock

Smederevo °C
  25.01.2020 Ferienhaus Ostsee
   
© Milošević Miloš