Дана 27.01.2020. године у просторијама школе, припремљена је приредба, како бисмо обележили овај значајан дан за све нас. Осим доделе пакетића у Цркви наком Богослужења, ученици виших разреда су отворили свечаност Химном Светога Саве. Прозни текст о Немањичком пореклу представила је ученица осмог разреда.

Ученици првог и другог разреда, представили су се рециталом под називом „Свети Сава“, а ученици трећег разреда драмским приказом „Светосавски дух“. Ученици четврог разреда извели су комад „ Побуна у библиотеци“.

Приказан је и одломак из књиге „Ово је најстрашнији дан у мом животу“, Јасминке Петровић.

Приредбу је украсило хорско извођење наших ученика, као и соло извођење песме, „Пукни зоро“. Ученица трећег разреда одрецитовала је песму , „Наша вечна славо Свети Саво“ .

Путевима православља кренули си и сви наши ученици, који су радом на читалачким дневницима, дали допринос, те је наша школа освојила прво место у акцији„ „Читалачка значка“ . У нашим редовима имамо и оне који су се захваљујући својим вредним залагањем, нашли и у Лексикону стваралаца и оне чији је читалачки дневник био најбољи. 

Школа се потрудила да за све наше ученике припреми пакетиће,који су им додељени након приредбе, а за читаче , како би наставили и даље својим путем , књиге.

 

   

Weather JClock

Smederevo °C
  21.02.2020 Ferienhaus Ostsee
   
© Milošević Miloš