Летопис

 ЛЕТОПИС

 

 

·      Смедеревска јесен-септембар

Ученици наше школе, чланови фолклорне секције, су на великој сцени смедеревског трга, приказали фолклорне народне игре и Грчке народне игре и тако дали свој допринос неговању традиционалних вредности и Грчко-српског пријатељства. Кроз игру и песму, поносно су представили село Михајловац, школу и све нас који се бавимо  образовно-васпитним радом.

·       Добродошлицу првацима пожелели су ученици, као и њихова учитељица Јасмина Ђорђевић, пригодним програмом у холу школе.

·      Дечија недеља-октобар

Организоване су Спортске игре, са ученицима од 1.до4.разреда.Ученици су украшавали учионице и уметнички су се изражавали кроз рецитовање, читање и цртање. Ученици првог разреда су са учитељицом, посетили сеоску библиотеку.А ученици трећег разреда су са учитељицом, посетили сеоску пијацу.

Реализована је ликовна радионица, у оквиру продуженог боравка са ученицима са посебним потребама.

·       У оквиру пројекта : „Школа без насиља“, представљени су радови на тему : „Мој љубимац“ и тако је обележен Сведски Дан заштите животне средине.

На састанцима тима представљене су активности које нас очекују у овој школској години.Чланови Вршњачког тима, ће бити носиоци планираних активности и обучаваће нове чланове.

·       У току је акција под називом : „ Пусти бригу, поклони књигу“, у којој учествују сви ученици наше школе, при чему негујемо читалачке навике и позитиван однос према књизи. Ученици 4.разреда су посетили библиотеку и кроз дискусију су представили књигу коју су донели и поклонили је, како би у рукама других читалаца, добила већу  вредност.

·       Ученици наше школе, учествовали су у акцији Народне библиотеке, под називом : „ Читалачка значка “ и тако  су представили  нашу школу на овако значајној манифестацији.Сви су награђени, а две ученицу су посебно награђене за најкреативније Читалачке дневнике, то су : Мина Марковић, ученица

четвртог разреда и  Лена Гајић, ученица другог разреда.

Ево једне песме, наше ученице првог разреда Софије Марковић, талентоване будуће песникиње.

 

 

 

 

Киша

Киша јако пада

ја то волим сада.

Када киша пада

на траву, она тада,

спусти главу.

Облаци су тужни јако,

јер их тад

не воли свако.

·       На Фестивалу млека, који организују мештани села Михајловац, излагачи су представили  производе од млека. А ученици наше школе су фолклорним играма, улепшали овај фестивал и тиме је остварена сарадња са Месном заједницом.За најбољег чобанина изабран је Илија Васић (III разред ),  Мис млекарице је Жаклина Марковић (IV разред ),прва пратиља Мис чобанице је Сандра Бранковић (IV разред ), а Анђелија Чолић ( IVразред ), понела је титулу  Мис фотогеничности .

·       У октобру су ученици продуженог боравка са  ученицима четвртог разреда реализовали гледање едукативног филма, како би се обележила стопедесетогодишњица од смрти Вука Стефановића Караџића.Креативни радови, резултати рада представљени су у холу школе.

·       У новембру је организован Сајам књига у Београду.

·       Свечана додела похвалница у оквиру акције Народне библиотеке: „ Читалачка значка“, реализована је у Центру за културу, као и изложба награђених читалачких дневника.Представници наше школе са награђеним ученицима присуствовали су свечаној додели.

·       Разредне старешине виших разреда, су на часовима Одељенских заједница, кроз разговор,о саобраћају и правилима понашања  обележили Сведски дан саобраћајних жртава, како би се превентивно деловало на подизање свести о значају поштовања саобраћајних правила.

·       Учитељица Весна је са ученицима обележила Међународни дан особа са посебним потребама, израдом беџева .

·       Наставници Грађанског васпитања и учитељи су кроз разговор о толеранцији и њеним облицима обележили Сведски дан толеранције. Пано са кључним појмовима представљен је у холу школе.

 

 

·       У току је спортска недеља , у којој се ученици виших разреда такмиче у спорским дисциплинама : навлаћење конопца и одбојци. Тако негујемо спорске навике и такмичарски дух.

·       До краја првог полугодишта , очекује нас реализација Форум театра, како би се смањило присуство насиља и подигла свест о значају толерантности у школи. Потребно је реализовати Новогодишње даривање( израда новогодишњих  писама, јелки од пластичних флаша  и камина од кутија ).

·       Дођите да заједно створимо лепшу  и подстицајну средину, за ученике наше школе.

 

 

Захваљујем свим учесницима у реализацији активности и изради летописа школе.

 

Библиотекар : Нинослава Стојановић

   

Weather JClock

Smederevo °C
  25.01.2020 Ferienhaus Ostsee
   
© Milošević Miloš