Огледни и угледни часови као подстицај наставника за даљи професионални развој

 

У нашој школи је 07.11.2018.год. одржан семинар ,  из области општих питања наставе.

Компетенција подучавање и учење.

 Општи циљ семинара био је подршка наставницима у припреми, реализацији и евалуацији огледних и угледних часова, као и оснаживање наставника у процесу припреме, реализацији и евалуацији истих..Кроз овај семинар реализатори су оснажили наставнике и унапредили њихове компетенције, предочивши им значај разумевања важности сарадње са партерима у образовно-васпитном раду.

Први део семинара био је посвећен хоризонталном усавшавању наставника, учитеља и стручних сарадника.

Други део је био посвећен уочавању сличности и разлика између огледних и угледних часова. Након тога приступило се приказивању примерима добре праксе , као и наставникове снаге за успешну реализацију часа.

Колеге домаћини и гости из других школа удружили су идеје , искуство и знање , те су приступили припреми и реализацији огледних и угледних часова.Идеје су биле разноврне . Једна група је представила јесен , друга нас је упознала са начином обележавања значајних датума. Група наставника је осну симетрију приказала прожимајући  кроз историју , математику, физичко васпитање на веома практичан начин. Осим тога , учитељи , гости су  Рим , римске бројеве и риму, представили и све присуте одушевили својом креативношћу.

На крају је представљен протокол за праћење огледних и угледних часова, од стране дивних реализатора семинара Биљане Тодоровић  и Биљане  Животић , које су семинар водиле стручно, професионално и љубазно одговарале на наша питања. 

У нади да ће бити још оваквих сусрета и корисних семинара, до неке следеће прилике , поздрављају Вас чланови колектива ОШ „ Сава Ковачевић “ у Михајловцу.

 

 

                                                                                                   Школски библиотекар

   

Weather JClock

Smederevo °C
  17.10.2019 Ferienhaus Ostsee
   
© Milošević Miloš