Тематски дан је реализован10.10.2018.године на тему Ципеле.Сви часови си били инспирисани активностима на тему Ципеле,а циљ је био да се међусобно повежу наставни садржаји из више наставних предмета што пружа већу динамичност и доноси квалитетан помак у наставном процесу.

    На часу Народне традиције ученици су одгледали видео снимак о обућарским занатлијама,уочавали алате у употреби овог заната,упоређивали савремене машине са старим  алатима,упознали су историјски осврт о настаку ципела,у групама писали рекламе за обућарске радње и цртали ципеле.

       На часовима Српског језика у шест група ученици су  писали причу на основу дате слике ,склапали слике у целину,причали причу на основу свих шест слика.Уследила је прича Заљубљене ципеле( слике су одговарале причи) уз прекид слушања да би се чула ученичка размишљања Шта се даље догодило...Деца су усмено, затим писмено, одговарала на постављена питања везана за причу, а затим смо слушали ученичке идеје о наставку приче Шта је даље били или Заљубљене ципеле живе у ...

      Креативност и маштовитост ученика доминирала је на часовима Ликовне културе при изради папуча,сандала,ципела од картона,папира,перлица...Сви радови су изложени на стиропор табли.

        Дан је био изузетно успешан и пун активности и сви су са нестрпљењем исчекивали најслађе изненађење  Ципелу од чоколаде коју су прстићима ученици кидали и у сласт појели.Остале посластице су децу окрепиле од напорних активности.

         Активности су биле креативне и подстицајне.Атмосфера је била пријатна и сарадничка.Оно што желим да истакнем као највећу вредност овог подухвата јесте да  се свако дете пронашло у активностима више или мање и да су сви били задовољни.

У евалуацији ученици  су  написали  да би волели:златне ципеле,дијаманске,ципеле које ходају по води,ципеле које су направили на часу,заљубљене,да се за љубав треба борити,да је љубав јака онолико колико верујемо у њу ,да им је пријало присуство директорке ,педагога,наставника и учитеља.

Захваљујем се сви колегама који су ми помогли у реализацији овог наставног дана.

Ученици трећег разреда и учитељица Виолета Нешовић

   
   

Weather JClock

Smederevo °C
  17.10.2019 Ferienhaus Ostsee
   
© Milošević Miloš